Loading

Su arıtma cihazları işlevine göre evsel ve endüstriyel olarak iki farklı kategoride incelenir. Daha tatlı, kokusuz ve kaliteli su tüketimi yapmak isteyenler en iyi su arıtma cihazı arayışına devam etmektedir. Tam da bu noktada Vira su arıtma sistemleri devreye girerek profesyonel su arıtma cihazları konusunda gerekli desteği sunmaktadır.

 

İçme suyu arıtımı, proses suyu arıtımı ve kullanma suyu arıtımı konusunda tüm bilgi ve birikimlerini teknolojik gelişimlerle birleştiren Vira su arıtma sistemleri en modern çözümlerle hizmet aktarmaktadır. Ayrıca evsel su arıtma cihazları ve yedek parçaları başta olmak üzere endüstriyel su arıtma sistemleri ve yedek parçaları ile sarf malzeme tedariki için İzmir’in öncü su arıtma firmasını tercih etmeniz yeterlidir.

 

Su arıtma cihazları ev, iş yerleri ve ofis gibi ortamlarda kullanılmaktadır. Musluk suyunun içeriğindeki zararları maddeleri anında uzaklaştıran bu cihazlar büyük işletmelerde de kullanılmaktadır. En iyi su arıtma cihazı seçimi yaparak bakteri, klor, ilaç kalıntısı ve virüs gibi faktörleri anında uzaklaştırabilirsiniz. Bu süreçte su arıtma cihazı seçerken dikkat edilmesi gereken bazı faktörlere dikkat etmeniz gerekir.

 

Bunlar;

  • Özel Nitelikler: Su arıtma cihazlarının ekstra özelliklere sahip olması gerekir. Özellikle de suyun pH dengesini ayarlayabilen su arıtma cihazları tercih edilmelidir. Bazı cihazlarda kullanılan alkalin filtreler sayesinde mineralin geri kazanımı sağlanır. Bu sistemler en son teknolojilerle donatılmıştır.
  • Cihaz Garantisi: En iyi su arıtma cihazı garanti kapsamında satışa sunulmalıdır. Tüm ürünlerde olduğu gibi bu sistemlerin de belirli bir garanti süresi bulunmalıdır. Olumsuz durumlarla karşılaşıldığında cihazın değişimi veya geri iadesi sağlanabilmelidir.
  • Yorumlar: Su arıtma cihazı firmaları kullanıcı yorumlarıyla desteklenmelidir. Çünkü piyasada çok sayıda bu hizmeti sunan marka bulunuyor. Performans özellikleri ile beraber kullanıcı yorumları ve markanın geçmişi hakkında bilgi sahibi olarak seçim yapmanız daha mantıklı olacaktır.
  • Filte Değişimi: Bu sistemlerin kaliteli çalışması için düzenli filtre değişimi yapılması gerekir. Filtre değişimi yapılmayan cihazlarda suyun tadı bozulur ve sağlığı tehdit etmeye başlar. Ek olarak suyun akış hızı yavaşlarken cihazın ilk performansına da ulaşmak imkansız hale gelir. Su arıtma cihazı seçerken filtrelerin kaliteli ve değişebilir olması bu yüzden önemlidir. Ek olarak filtre değişimi pratik olarak yapılabilecek markaları da seçebilirsiniz.
  • Bakımı Kolay Sistemler: Evsel su arıtma sistemlerinin kurulumu kolay olmalıdır. Zaten firmalar ilk kurulumda destek vermektedir. Aynı durum bakım ve kullanım aşaması için de geçerlidir. Alışveriş yapmadan önce cihazın tüm teknik bilgilerine sahip olmanız bu süreci kolaylaştıracaktır.
  • Maliyet: Su arıtma cihazları fiyat ve performans bakımından farklı kategorilere ayrılmıştır. Aslında her firmada maliyet değişmektedir. Bu fiyatlar cihazın markası, performansı, kullanılan teknolojiler ve cihazın türüne göre değişir. Kullanıcılar tüm marka ve modelleri karşılaştırarak maliyeti en uygun olan su arıtma sistemlerine ulaşabilir.

En İyi Su Arıtma Cihazı Hangisidir?

Su arıtma sistemleri, kartuşlu bir sistem ile donatılmıştır. Musluk suyuna bağlanan bu sistemler, suyun özel filtrelerden geçmesini sağlar ve bu sayede suyun kalitesini artırır. İki kategoride ele alınan bu sistemlerin bazı ortak özellikleri de bulunmaktadır. Öncelikle günümüz yaşam koşullarına baktığımızda sanayileşme, nüfusun hızlı artması ve su kaynaklarının tükenmesi, bu sistemlere olan ihtiyacı artırmıştır. Ayrıca bu faktörler suların kirlenmesine neden olmaktadır. En iyi su arıtma cihazı hangisidir sorusunun yanıtını arayan tüketicilerin karşısına da birçok marka ve firma çıkmaktadır.

 

Su arıtma cihazları, filtre mantığıyla çalışır. Suyun içerisinde bulunan bazı maddeler bu filtrelerden geçirilerek temizlenir ve temiz su üretimi yapılır. Her cihazın içeriğindeki filtre çeşidi farklı olsa da ortak amaç en berrak, kokusuz ve tatlı suya ulaşmaktır. Elbette suyun sağlıklı olmasını sağlayan en önemli kriter de yine su arıtma cihazlarıdır. Alkali su elde etmeye yardımcı olan bu sistemle suyun pH dengesini de yükseltmektedir. Genel olarak su arıtma cihazlarının teknik özellikleri;

  • Elektrik kullanımına gerek duymadan çalışmaktadır.
  • Mineral filtresi sayesinde suyun içeriğindeki mineral dengesi yükseltilir.
  • Cihazlar az yer kaplar.
  • Geniş kapasiteli su tankları bulunur.
  • Detox, mineral ve alkali filtre gibi seçeneklerle sunulur.

En iyi su arıtma cihazı içeriğindeki mineral filtre;

  • Antioksidan etkiye sahip olarak üretilir.
  • Kalp hastalıkları riskini azaltıcı etkiye sahiptir.
  • Kolesterolü dengelemede yardımcıdır.
  • Cilt hidrasyonunu düzenler.

Detox filtre;

  • Vücuttaki toksinlerin birikimini engeller.
  • Kilo vermeye yardımcı olur.
  • Enerji verir. Bu sayede vücut daha dinç kalır.
  • Metabolizmayı dengede tutar.

Alkalin filtre;

  • Diş çürükleri ve kemik erimesine karşı vücudu korur.
  • Suyun pH dengesini yükseltir ve bu sayede alkali hale getirir.
  • Vücudun ihtiyacı olan mineral desteğini sağlar.

En iyi su arıtma cihazı seçimi yaparken kalite ve sertifikalar konusuna dikkat edilmelidir. Malzeme türü ve içerik bakımından farklı kalitede olan bu cihazlar arasından seçim yapmak zor olabilir. Özellikle de fiyatlar bu seçimi zorlaştıran faktörlerdendir. En önemlisi suyun kaliteli bir şekilde tüketilmesini sağlayan cihaz ve markalarının tercih edilmesidir. En iyi su arıtma cihazı kalitesini ortaya koyan sertifikasyon ve kalite standartlarına bakacak olursak bunlar arasında ISO 9001 kuruluşu tarafından onaylanan markalar ilk sıradadır. Almanya’da bu sertifika TUV, Kuzey Amerika’da ise UL sertifikası olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

Su arıtma cihazlarında farklı yöntemler kullanılmaktadır. Ters osmoz tekniğinin kullanıldığı bu cihazlarda tuz ve kirleticiler uzaklaştırılır. Ayrıca suyu yüksek basınçlı bir membran üzerinden geçiren ters osmoz tekniğinin sağladığı faydalar aşağıdaki gibidir;

  • Aktif karbon filtreleme sayesinde suyun içeriğinde bulunan klor ve organik kirleticiler uzaklaştırılır. Haliyle kötü kokuda ortadan kaldırılır. Sonuç olarak su hep taze, kokusuz ve tatlı olarak tüketilir.
  • UV sterilizasyonu sayesinde su daha steril hale getirilir. Ayrıca sudaki zararlı organizmalar bu sayede uzaklaştırılır.
  • En iyi su arıtma cihazlarında iyon değişim yöntemi de bulunur. Bu sayede suyun sertlik seviyesi azaltılır ve içeriğindeki ağır metaller de filtrelenir.
  • Cihazlardaki filtreleme sürecinde sudaki çamur ve partiküller de uzaklaştırılmaktadır. Pas, çamur ve kum gibi zararlı maddeler de yine en iyi su arıtma cihazlarının filtreleme sonuçları arasındadır.

En İyi Su Arıtma Cihazı Fiyatları

En iyi su arıtma cihazı fiyatları araştırılırken karşınıza çok sayıda marka ve model çıkacaktır. Ancak piyasadaki su arıtma cihazları arasında ön plana çıkan Vira Su Arıtma Sistemleri sayesinde en kaliteli cihazlara uygun fiyat performansıyla ulaşabilirsiniz. Elbette endüstriyel ve evsel sistemler arasında fiyat farklılıkları olduğu unutulmamalıdır. Yine de Vira Su Arıtma Sistemleri bu konuda en başarılı, kapsamlı ve kaliteli hizmetleri sunmaya devam etmektedir.

 

Fiyatlara etki eden bir diğer faktör filtre özellikleridir. Yukarıda sıraladığımız her filtrenin farklı model ve fiyatlarla sunulduğu unutulmamalıdır. Ters osmoz tekniği olan cihazlar ise daha etkili bir performans sunarken fiyat bakımından biraz yüksek olabilir. Markalar arasında seçim yaparken paylaştığımız bilgilere göre hareket edebilir ve karar verebilirsiniz.

En İyi Su Yumuşatma Cihazı Hangisidir?

Su yumuşatma cihazları, suyun istenen kalite ve sertlikte olmasını sağlar. Bu kapsamda en iyi su yumuşatma cihazı konusunda çok sayıda araştırma yapılmaktadır. Öncelikle evsel su artıma cihazları birçok özelliği aynı anda kullanmaktadır. Reçineli sistemlerden oluştuğu için suyun içeriğinde bulunan faydalı mineralleri yumuşatmaktadır. İyon değiştirme yöntemi sayesinde sertliğe sebep olan magnezyum ve kalsiyum, reçineden geçer ve yumuşatılır. Bu sayede su daha sağlıklı bir şekilde tüketilmeye devam edilir.

 

Ev tipi su yumuşatma sistemleri, suyun kalitesini artırırken daha sağlıklı hale getirir. Kompakt yapıda olan bu cihazlar çok az yer kaplar ve maliyet bakımından da uygundur. Evlerinizde sağlıklı suya ulaşmak için tercih edeceğiniz bu sistemlerin kurulum ve montajı kolaydır. Elbette evsel su yumuşatma cihazının bazı özelliklere sahip olması gerekir. Kapsamlı bir filtreleme tekniğinin kullanılması gereken bu sistemlerde ters osmoz tekniğine dikkat edilmelidir. Bu yöntemle beraber aktif karbon filtreleme ve ultraviyole dezenfeksiyon gibi teknolojiler de kullanılmalıdır. Çevre dostu olan bu cihazlar sayesinde uzun vadede enerji maliyeti de düşmektedir.

Evsel su yumuşatma cihazlarında genelde 5 aşamalı arıtma söz konusudur. Bunlar;

  • İlk aşama: Şebeke suyu ilk aşamada 5 mikron düzeyine kadar filtre edilir. Pas, tortu, çamur ve diğer tüm tortular sudan uzaklaştırılır. Daha ilk aşamada su berrak bir görünüm kazanır.
  • İkinci aşama: İkici aşamada klor başta olmak üzere suyun tat ve kokusunu değiştiren tüm faktörler filtrelenir.
  • Üçüncü aşama: Bu aşamada karbon filtre devreye girer ve tüm kimyasal karışım ve partiküller tutulur. Membranın daha uzun ömürlü olmasını sağlayan aşamadır.
  • Dördüncü aşama: Dördüncü aşamada membrana yüksek basınçlı su gelmektedir. Çok küçük gözeneklerden geçen su tam anlamıyla filtre edilir. Mikrop ve zararlı kimyasallar bu aşamada yok olmaktadır.
  • Beşinci aşama: Karbon filtresinin devreye girdiği bu aşamada suyun tat ve kokusu son defa arıtılır ve tam anlamıyla tatlandırılan ve içilebilir su ortaya çıkar.

En İyi Endüstriyel Su Arıtma Cihazı Hangisidir?

En iyi endüstriyel su arıtma cihazı hangisidir sorusuna yanıt olarak yine karşınıza çok sayıda marka ve model çıkacaktır. Öncelikle endüstriyel su arıtma, işletmelerde kullanılan suyun biyolojik, fiziksel ve kimyasal yöntemlerle temizlenmesini sağlar. Bu sayede üretim aşamasında tercih edilecek suyun kalitesi büyük oranda artar. Asıl amacı çevreye zarar vermeden su kaynaklarını korumak olan endüstriyel su arıtma sistemleri için Vira Su Arıtma Sistemlerini tercih edebilirsiniz.

 

Endüstriyel su arıtma yöntemleri aşağıdaki gibidir;

  • Biyolojik arıtma: Anaerobik ve aerobik arıtma yöntemleridir.
  • Kimyasal arıtma: Redüksiyon, aksidasyon, nötralizasyon ve çöktürme gibi kimyasal reaksiyonlara dayanan bir yöntemdir.
  • Fiziksel arıtma: Filtrasyon, süzme ve tortu çöktürme yöntemleriyle gerçekleşir.

Endüstriyel su arıtma sistemlerinin birçok faydası vardır. Bunlar;

  • Kalitenin artırılması: Bu sistemlerde işlem suyunun kalitesi yüksektir. Ayrıca bu sistemler sayesinde suyun kalitesiyle beraber verimliliği de artmaktadır.
  • Yasal düzenlemelere uygunluk: Günümüzdeki işletmeler bu sistemleri kullanarak çevre mevzuatına uygun aksiyonlar alabilir. Ayrıca cezai yaptırımlardan uzak bir süreç söz konusudur.
  • Maliyetlerin düşürülmesi: İşletmeler arıtılan suyu yeniden kullanarak su tüketim maliyetlerini azaltmaktadır.
  • Çevre kirliliği: Atık sular arıtıldığında doğaya zarar veren maddelerin salınımı engellenmiş olacaktır. Bu da çevre kirliliğini önleyecektir.
  • Kaynakların korunması: Endüstriyel su arıtma sistemleri sayesinde arıtma sürecindeki su kaynakları verimli kullanılacaktır.

Hem çevresel hem de ekonomik açıdan büyük fayda sağlayan bu sistemler sayesinde işletmeler yatırım yapmaya devam etmektedir. Bu da su kaynaklarının korunması ve üretim sürecindeki suyun kalitesini artırmak için yeterli nedenler arasındadır.